Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
28 august 2023, 11:00 Sărbători şi obiceiuri views 851
Ce sărbătoare nouă va apărea în Moldova
28 august 2023, 11:00 Sărbători şi obiceiuri views 851

Ce sărbătoare nouă va apărea în Moldova

În Republica Moldova va fi instituită o nouă sărbătoare. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței secretarilor generali.

Potrivit proiectului adoptat, se propune instituirea „Zilei Naționale a Ambulanței din Republica Moldova”. Aceasta se va consemna anual în data de 2 octombrie.

Potrivit autorităților, instituirea acestei sărbători derivă din rolul esențial pe care îl are Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească în salvarea a sute de mii de vieți omenești, notează Noi.md cu referire la deschide.md.

„În Republica Moldova, Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească este unicul prestator de servicii de asistentă medicală urgentă pentru populație, care acordă asistență medicală de calitate în timp oportun și mediu sigur, și contribuie la reducerea mortalității și ameliorarea sănătății populației, inclusiv în situații excepționale, așa ca situații epidemice, calamități, cutremure de pământ, inundații, război, crize de refugiați și alte urgențe”, se menționează în document.

În prezent, în cadrul Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească activează circa 5600 de angajați care intervin în cazul aproximativ a 1 milion de solicitări anual. Serviciul are un rol important în asigurarea conexiunii dintre serviciile de asistența medicală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , ambulanţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.