Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
23 februarie 2017, 16:20 Sărbători şi obiceiuri views 37350
Președintele Dodon a felicitat bărbații cu 23 februarie
23 februarie 2017, 16:20 Sărbători şi obiceiuri views 37350

Președintele Dodon a felicitat bărbații cu 23 februarie

Astăzi, 23 februarie, în mai multe țări din fostul spațiu sovietic, se sărbătorește Ziua apărătorilor patriei. Cu această ocazie, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru „compatrioți, prieteni, colegi și bărbați".

„Vă doresc să demonstrați curaj și bărbăție în toate celea, să stați pe prima linie în lupta socială pentru un trai decent al propriilor familii și pentru bunăstarea țării noastre.

Fie ca alături să simțim mereu umărul frățesc al celor cu care mergem în aceeași direcție, în viață, în muncă, în vremuri senine sau dificile.

Vă strîng mîna cu putere", a menționat președintele Dodon, care este și comandantul suprem al armatei.

Informăm că, după înființarea URSS, s-a luat decizia ca data de 23 Februarie să fie aleasă pentru a sărbători Ziua Armatei, cunoscută azi și ca „Ziua Apărătorilor Patriei". Decizia de a alege anume această zi vine de la data istorică de 23 februarie 1918, când a luat ființă Armata Roșie, devenită ulterior Armata Sovietică.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Igor Dodon , felicitare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.