Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
12 august 2016, 12:35 Sărbători şi obiceiuri views 7632
Cea de-a doua ediție a Festivalului Tineretului va avea loc astăzi
12 august 2016, 12:35 Sărbători şi obiceiuri views 7632

Cea de-a doua ediție a Festivalului Tineretului va avea loc astăzi

Ministerul Tineretului şi Sportului adresează tuturor tinerilor un mesaj de felicitare, însoţit de urări de bine cu prilejul Zilei Internaţionale a Tineretului și vă invită astăzi, 12 august, începând cu ora 14:00, pe strada Pietonală, unde vor fi organizate mai multe activități, printre care panel de discuții; târg al organizațiilor de tineret; târg al locurilor de muncă și al instituțiilor de învățământ; discursuri motivaționale de la tineri pentru tineri; concursuri, tombole, festival muzical, etc.

Agenda și harta evenimentului o puteți vedea mai jos.

Menționăm că Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat, la 17 decembrie 1999, recomandarea făcută de către Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru Tineret (Lisabona 8-12 luna august 1998) ca 12 august să fie declarată Ziua internațională a tineretului.

În acest an tema Zilei internaționale a tineretului are în vedere parcursul până în 2030: eradicarea sărăciei și realizarea consumului și producției sustenabile și este legată de realizarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Aceasta se concentrează asupra rolului de lider al tinerilor în asigurarea eradicării sărăciei și realizarea dezvoltării durabile prin consum și producție durabile, potrivit ONU.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite pe 25 septembrie 2015 și stabilește un cadru global pentru eradicarea sărăciei și realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030, pe baza Obiectivelor de dezvoltare ale mileniului (ODM).

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

tineret , Festival , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.