Mergi spre compartimentul: Cinematografia
16 iulie 2014, 14:59 Cinematografia views 10523
Filmul „Eugen Doga” a obţinut premiul mare la un Festival Internaţional
Foto: trm.md
16 iulie 2014, 14:59 Cinematografia views 10523

Filmul „Eugen Doga” a obţinut premiul mare la un Festival Internaţional

Filmul documentar „Eugen Doga", realizat de Studioul „Flacăra Film", a luat premiul mare la Festivalul Internaţional de Film Independent „HERCULES.ro", desfăşurat între 5 şi 6 iulie în România.

Republica Moldova a fost prezentată la acest concurs de două producţii cinematografice: filmul „Eugen Doga", în regia Luminiţei Dumbrăveanu, care a luat premiul mare şi pelicula „Zi de tîrg" în regia lui Sergiu Ciorescu și realizat de „CIOfilm". Acesta s-a învrednicit de premiul doi de Excelenţă.

Filmul „Eugen Doga" a impresionat juriul format din cineaşti din mai multe ţări. A mai luat un premiu oferit de către organizatori - o statuie a lui „Hercules", simbol al oraşului Băile Herculane.

La prima ediţie a Festivalul Internațional de Film Independent „HERCULES.ro" au fost prezentate 38 de filme produse în România,Belgia, Austria, Olanda, Germania şi Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

film , Eugen Doga , premiu , Festival , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
79 locuitori

Vancicăuţi este un sat din cadrul comunei Cepeleuți, raionul Edineț. Satul Vancicăuți este situat la o distanță de 27 km de orașul Edineț și la 226 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 79 de oameni. Satul Vancicăuți a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.