Mergi spre compartimentul: Bucătăria
27 octombrie 2016, 11:45 Băuturi tradiţionale views 6462
Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană
27 octombrie 2016, 11:45 Băuturi tradiţionale views 6462

Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană

"Vinurile moldoveneşti impresionează Uniunea Europeană". Acesta este titlul pe care l-a folosit postul de televiziune Euronews atunci cînd a realizat un reportaj despre vinurile din ţara noastră. Jurnaliștii menţionează că exporturile Moldovei în ţările din blocul comunitar au crescut considerabil în ultima perioadă.

"Vinurile moldoveneşti au primit deja o mulţime de premii şi medalii. Acesta însă este doar primul pas, deoarece aceste vinuri pot impresiona nu doar consumatorii locali, dar întreaga lume", a menţionat Federico Giotto, expert în vinuri.

Doar în primele şase luni ale acestui an, Moldova a exportat în Uniunea Europeană cu 46 la sută mai mult vin decît în aceeaşi perioadă a anului 2015.

Principalul cumpărător al băuturilor alcoolice fabricate în ţara noastră este Polonia. Jurnaliştii de la Euronews menţionează că începînd cu anul 2006, Rusia a impus embargouri la vinurile moldoveneşti de trei ori. Anume din această cauză, producătorii autohtoni au fost nevoiţi să-şi caute noi piețe de desfacere.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vin , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.