REŢETA ZILEI: Borş ca acasă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi şi se prăjeşte uşor, se adaugă ceapa tăiată fidea şi pasta de roşii. Se toarnă apa fierbinte şi se fierbe pînă este gata. Apoi se pune varza tăiată fidea. Peste 7-10 minute se adaugă borşul, sarea, foile de dafin, piperul. Se dă în clocot. Borşul se condimentează cu usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.
Ingrediente:
• 6 pahare apă,
• 500 g carne grasă de porc,
• ½ căpăţînă de varză,
• 2 cepe,
• 2 pahare borş acru sau un pic de acid citric,
• 2 lingură pastă de roşii,
• 4-5 căţei de usturoi,
• foi de dafin,
• sare,
• piper negru boabe,
• 1 lingură verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
- De la Chișinău la Himalaya: Steagul XOstudioFLOWERS pe cea mai înaltă trecătoare montană
- De ce statuia lui Ramses atrage atât de multe întrebări? (+Foto)
- 10 recomandări pentru a achiziționa miere autentică și de calitate
- 30 principii de viață ale lui Mahatma Gandhi
- Agricultura organică
- Tolstoi despre viața în oraș
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1838
- Populația:
- 1825 locuitori
Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.
Comentarii
(0)