|
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu gutuie
Mod de preparare:
Prelucraţi carnea, tăiaţi-o bucăţi săraţi-o, piperaţi-o, prăjiţi-o pînă se formează o coajă rumenă, iar cînd e aproape gata se adaugă făina, se prăjeşte cu carnea, se pune toată masa în ceaun, se toarnă apă fierbinte sau bulion, se sară se piperează, se fierbe înăbuşit pînă devine moale. Gutuile se spală, se taie în 2-4-6 părţi (în dependenţă de mărime), se scoate mijlocul cu seminţele, se taie felii, se prăjesc pînă devin roz, se adaugă în carne se pune capacul şi se dă la cuptor, se lasă pînă e gata.
Ingrediente:
• 800g de carne de vită,
• 2-3linguri de unt topit,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 3-4 gutuie,
• 1lingură de făină,
• sare,
• piper negru măcinat.
- DAAC Hermes a prezentat premiere auto impresionante la Arena Auto Fest 2024 ©
- Moscovici: Amatorii de muzică bună vor avea parte de un concert de excepție la Chișinău, pe 14 septe…
- DAAC Hermes: Premiere exclusive la Arena Auto Fest 2024 ©
- Republica Moldova va avea în curînd o misiune diplomatică în Kazahstan
- Cazul Durov, sau de ce cetățenia unică reduce semnificativ riscul persecuției în străinătate
- Cetățenia moldovenească tot mai populară
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1886
- Populația:
- 981 locuitori
Popovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 981 de oameni. Satul Popovca a fost menționat documentar în anul 1886.
Comentarii
(0)