Mergi spre compartimentul: Cultura
03 iulie 2014, 14:42 Cultura views 48969
03 iulie 2014, 14:42 Cultura views 48969

“Liceenii”, dupa 27 de ani. Vezi cum s-au schimbat eroii principali


Фото: cancan.ro

În 27 octombrie 1986 avea loc premiera filmului “Liceenii”, una din cele mai vizionate producții românești, în care au jucat Ștefan Bănică Jr, Oana Sîrbu, Mihai Constantin, Ion Caramitru și Tamara Buciuceanu.

Au trecut 26 de ani de atunci, iar actorii au suferit transformări, unii dintre ei fiind acum de nerecunoscut.

Ștefan Bănică Jr a cunoscut celebritatea în rolul lui Mihai pe care l-a jucat în film, un tînăr îndrăgostit de Dana, personaj pe care îl juca Oana Sîrbu. Spre deosebire de unii dintre actorii din film, Bănică nu s-a schimbat foarte mult de atunci. Nu s-a îngrășat, nu are burtă și este într-o formă bună, la fel cum era în urmă cu 26 de ani.

Oana Sîrbu nu s-a schimbat prea mult


Timpul a trecut frumos și peste Oana Sîrbu, cea care a filmat împreună cu Ștefan Bănică în seria “Liceenii”. Spre deosebire de partenerul ei din film, Oana Sîrbu s-a retras încet, încet din lumina reflectoarelor, iar în prezent își dedică timpul băiețelului ei. Nu s-a schimbat prea mult în cei 26 de ani care au trecut de la premiera filmului.

"Ionică" este de nerecunoscut 

 

Mihai Constantin, interpretul lui “Ionică”, este de nerecunoscut în prezent. Dacă în 1986 era suplu și avea o alură atletică, în prezent actorul a luat serios în greutate. Are burtă, și doar trăsăturile feței fac ca cei care-l întîlnesc pe stradă să-și aducă aminte că Mihai Constantin a jucat în acest film. Actorul s-a orientat spre teatru și a jucat în mai multe spectacole de-a lungul anilor. Mihai Constantin a rămas în relații bune cu Ștefan Bănică, iar atunci cînd au timp, cei doi merg pe terenul de tenis sau de fotbal, acolo unde se distrează de minune.

Caramitru a încărunțit


Ion Caramitru, cel care l-a interpretat pe profesorul “Socrate”, a mai încărunțit între timp, poartă ochelari, însă nu și-a ieșit din formă.

A împlinit 71 de ani în luna martie și este în continuare unul dintre cei mai valoroși actori români. De-a lungul timpului, artistul și-a împărțit timpul între scenele teatrelor și platourile de filmare.

“Isoscel” are aceeași coafură

 

Cine ar putea să o uite vreodată pe Tamara Buciuceanu-Botez, care a interpretat-o pe Isoscel, profa de mate, personaj parcă creat special pentru ea?!

Are aceeași coafură ca și în urmă cu 26 de ani, și aceeași poftă de viață. Este una din cele mai îndrăgite actrițe. Cu o prolifică carieră artistică, Tamara Buciuceanu este și azi recunoscută pe stradă și datorita rolului din “Liceenii”.

Mărculescu a lăsat-o moale cu actoria


Costin Mărculescu, sau baiatul cu broaștele din “Liceenii”, a inceput cu dreptul actoria și a făcut un rol bun în acest film, însă pe parcurs s-a lăsat păgubaș.

A preferat să se ocupe de alte lucruri și a lăsat actoria deoparte. A mai luat în greutate, iar timpul și-a pus amprenta asupra lui.

Sursa: cancan.ro

Cuvinte cheie:

cinematograf , cultura , film

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.