Mergi spre compartimentul: Cultura
08 septembrie 2017, 10:45 Cultura views 5853
Arena mare a Circului va deveni scenă de teatru pentru copii
08 septembrie 2017, 10:45 Cultura views 5853

Arena mare a Circului va deveni scenă de teatru pentru copii

Arena mare a Circului din Chișinău va găzdui în data de 10 septembrie, începând cu ora 14.00, un spectacol muzical inspirat din comedia lui William Shakespeare, ,,Visul unei nopți de vară", prezentat de „Teatrului Copiilor". O parte din suma colectată din vânzarea biletelor va fi alocată pentru reparația edificiului.

40 de actori copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, vor cînta, dansa și vor face acrobații. Coloana sonoră va fi interpretată live de personajele din piesă, acompaniate de o orchestră a copiilor. În timpul spectacolului Arena mare a Circului va fi scăldată într-un show de lumini.

Într-o conferință de presă, solistul trupei „Gîndul Mîţei", Nicu Țărnă, a remarcat că acțiunea va avea loc în cadrul inițiativei sociale #LumineazăCircul, lansată în primăvară de formația Gîndul Mîţei. Implicarea copiilor în astfel de acțiuni este o noutate, iar astfel se încearcă „îmbolnăvirea" oamenilor de cultură".

Andrei Chistol, secretarul de stat al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a spus că idea lansată în primăvară, iar acum asigurându-i-se continuitatea printr-un proiect axat pe teatrul pentru copii, merită să fie susținută în continuare. „Sper într-o zi să putem vorbi și despre un proiect mai mare care să vizeze teatrul din Chișinău", a spus Andrei Chistol.

„Copiii vor fi cei care vor crea atmosfera unui spectacol dramatic. Este visul unei nopți de vară, este visul unui copil care visează să vină într-un loc unde se întâmplă minuni", a remarcat unul dintre fondatorii „Teatrului Copiilor", Alexandru Dicusar.

Biletele sunt puse în vînzare, inclusiv online, și costă 50 de lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

circ , teatru , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.