Mergi spre compartimentul: Cultura
30 iunie 2017, 16:00 Cultura views 2903
Moldovenii au participat la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei (Foto)
30 iunie 2017, 16:00 Cultura views 2903

Moldovenii au participat la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei (Foto)

Recent, la Kiev și Bucea s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Operă «O-FEST», considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale ale Ucrainei. Ediția curentă a Festivalului a fost organizată de către Ministerul Culturii al Ucrainei și Teatrul Național de Operetă din Kiev.

Programul evenimentului a cuprins spectacole de o înaltă ținută artistică, cu participarea interpreților și dirijorilor teatrelor muzicale din Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Georgia, Kazahstan, Canada, China, Lituania, Germania, Polonia, România, Slovacia și Ucraina.

În cadrul actualei ediții jubiliare a Festivalului a evoluat solista Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", Lilia Șolomei, cu piesele "Valsul" de compozitorul Ghorghe Mustea și "Con te partiro" de Francesco Sartori, care au pus în valoare expresivitatea vocală și artistică a interpretei.

Interpreții Republicii Moldova participă pentru al treilea an consecutiv la edițiile Festivalului de Operă «O-FEST», prezentînd cu brio şcoala naţională de canto.

Sursa: ucraina.mfa.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Festival , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.