Mergi spre compartimentul: Cultura
28 iunie 2011, 09:49 Cultura views 4264
28 iunie 2011, 09:49 Cultura views 4264

Valentina Naforniţă - este un trofeu care te obligă să mergi mai departe

Învingătoarea concursului de muzică clasică ”BBC Cardiff Singer of the World 2011” Valentina Naforniţă, care este şi de origine moldoveancă, se află în Republica Moldova. Cîntăreaţa şi-a exprimat bucuria de a veni, în sfîrşit, la Chișinău, din dorul de familie şi de Patrie. Referindu-se, la titlul de „BBC Cardiff Singer of the World 2011", interpreta de 24 de ani a spus că a obţinut trofeul prin muncă enormă şi datorită experienţei pe care a acumulat-o pe parcursul vieţii sale. ”Mi-a fost incredibil să realizez că am obţinut acel trofeu, pentru că sînt mulţi oameni talentaţi, iar la concurs am văzut nişte voci excepţionale. Fireşte, m-am simţit foarte fericită şi onorată că am luat acest trofeu”, a spus Valentina.

Potrivit ei, concursul nu i-a adus doar un trofeu, dar şi o experienţă vastă în domeniu, din considerentul că a avut posibilitatea să se afle în preajma unor persoane talentate. Valentina Naforniţă spune că orice tînăr care doreşte să-şi realizeze un vis, trebuie să lupte pentru asta, în pofida obstacolelor care îi apar în cale. ”Dacă ne dorim ceva foarte mult, trebuie să mergem înainte, indiferent de ce spun alţii, în pofida tuturor piedicilor, duşmanilor sau rivalilor”, a spus tînăra soprană. Totodată, ea a menţionat că în toamna acestui an intenţionează să meargă la Viena, pentru a evolua pe scenele de acolo. Tînăra interpretă a menţionat că va continua să muncească, pentru a duce şi în continuare faima Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
1627 locuitori

Javgur este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Javgur, Maximeni și Artimonovca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cimișlia și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1627 de oameni. Satul Javgur a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.