Mergi spre compartimentul: Cultura
12 ianuarie 2016, 12:39 Cultura views 5911
Cum va fi celebrată Ziua Națională a Culturii
12 ianuarie 2016, 12:39 Cultura views 5911

Cum va fi celebrată Ziua Națională a Culturii

15 ianuarie, Ziua Națională a Culturii, va fi celebrată printr-un program special în parcul Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" din Chișinău. Pe lângă tradiționala depunere de flori și recitalul literar-artistic, artiștii vor crea o atmosferă de epocă din perioada eminesciană și vor oferi trecătorilor vin fiert cu piper și scoțișoară.

La ora 10.00 doritorii de a arăta un omagiu Luceafărului poeziei noastre vor fi așteptați să depună flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor și să asculte recitalul literar-rtistic „Pururi tânăr, înfăşurat în manta-mi...". După aceste expuneri, la ora 11.00 oaspeții sunt așteptați la vernisarea expoziţiei „Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii", la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Alcătuită din 24 de bannere, expoziția „Mihai Eminescu... În mine bate inima lumii" urmărește parcursul biografic al poetului, prezentând o serie de documente și fotografii ale poetului, fragmente de proză, articole, poezii și scrisori. O secțiune importantă este dedicată corespondenței dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle

În cadrul manifestărilor din parcul Grădina Publică, tineri actori și artiști îmbrăcați în costume de epocă din perioada eminesciană, concepute de artistul plastic Iurie Matei, vor crea o ambianţă de secol XIX .

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , eveniment , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.