Mergi spre compartimentul: Cultura
02 iulie 2015, 16:30 Cultura views 3822
La Chișinău va avea loc o serată de comemorare a Klarei Luciko
02 iulie 2015, 16:30 Cultura views 3822

La Chișinău va avea loc o serată de comemorare a Klarei Luciko

O serată dedicată celei de-a 90-a aniversări de la nașterea marii actrițe sovietice și ruse, artistei a poporului din URSS, Klara Luciko, va avea loc pe 3 iulie la Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC).

„Organizatorul acțiunii de comemorare a Klarei Luciko este Asociația absolvenților instituțiilor de învățămînt ruse. Este prevăzut un program vast care le va permite celor prezenți să se familiarizeze cu creația remarcabilei actrițe, care a plecat din viață în 2005", a menționat președintele Asociației, Serghei Mazur.

Potrivit lui, va fi prezentată o cronică video a onorării actriței în anul 2000, dedicată celei de-a 75-a aniversări a nașterii ei, la Festivalul Internațional „Kinoșok" de la Anapa.

„Desigur, vom derula secvențele din filmele moldovenești în care s-a produs marea actriță. Aici, de asemenea, va fi prezentată o expoziție de fotografii-cadre din filme și momente de la filmarea peliculelor, placardele filmelor noastre moldovenești, albumurile și cărțile Klarei Luciko", a spus Mazur.

Cea de-a doua jumătate a vieții și activității de creație a Klarei Luciko a fost legată de Moldova. La studioul cinematografic „Moldova-Film" ea s-a produs în șapte filme artistice ale lui Nicolae Ghibu – „Jocul de-a moartea sau Străinul", „Corespondentul vostru special", „Găsește potcoava fericirii", „Mînia", „Operația codificată: Fulgerul de miazăzi", „Sînt oare vinovată?" și „Rădăcinile vieții".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , actori , cinematograf , Rusia , evenimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
484 locuitori

Hîrbovăţul Nou este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de locuitori. Satul Hîrbovăţul Nou a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.