Mergi spre compartimentul: Cultura
11 iunie 2015, 11:22 Cultura views 7468
Concertul de Ziua Rusiei totuși va avea loc în centrul Chișinăului
11 iunie 2015, 11:22 Cultura views 7468

Concertul de Ziua Rusiei totuși va avea loc în centrul Chișinăului

Organizatorii evenimentului au anunțat că concertul dedicat Zilei Rusiei va avea loc în scuarul Catedralei, iar începutul concertului a fost amînat de la ora 18.30 la ora 19.30.

Anterior s-a anunțat că concertul cu participarea vedetelor de estradă din Rusia și Moldova ar putea eșua. Primăria a anulat desfășurarea concertului cu prilejul Zilei Rusiei în Piața Marii Adunări Naționale din cauza demarării lucrprilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare. Informația a fost comunicată de secretarul de preasă al municipalității, Vadim Brînzaniuc.

Grandiosul concert a fost programat pentru 11 iunie, în ajunul Zilei Rusiei, care este marcată pe 12 iunie. Organizatorii au anunțat că la concert vor participa Dima Bilan, legendara formație rusească „Samoțvetî", dar și formația moldovenească „Zdob și Zdub". În vederea desfășurării acestui eveniment, Asociația Prietenii Rusiei în Moldova a rezervat din timp Piața Marii Adunări Naționale, însă marți, 9 iunie, organizatorii au fost informați că Primăria își anulează autorizația privind organizarea concertului pe principala piață a țării în legătură cu demararea lucrărilor de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare.

În opinia directorului executiv al Asociației Prietenii Rusiei în Moldova, Sergiu Nazaria, decizia Primăriei Chișinău este una politică.

„Este straniu că nimeni nu ne-a anunțat despre demararea lucrărilor de reparație atunci, cînd am depus cererea. Este evident că se dorește zădărnicirea intenționată a acestui concert. Este o decizie vădit cu caracter politic", a declarat Nazaria jurnaliștilor. Totodată, Nazaria a subliniat că organizatorii vor face tot posibilul pentru desfășurarea concertului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

concert , sarbatoare , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.