Mergi spre compartimentul: Cultura
19 mai 2014, 10:36 Cultura views 9611
Constantin Rusnac a lansat volumul „Coruri”
Foto: trm.md
19 mai 2014, 10:36 Cultura views 9611

Constantin Rusnac a lansat volumul „Coruri”

A compus muzică corală pe versurile celor mai mari poeţi ai noştri şi a editat o culegere de creaţii muzicale, aşteptată de colectivele corale din republică.Vorbim despre compozitorul Constantin Rusnac, secretar general al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, care a lansat volumul „Coruri", la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici".

Maestrul Constantin Rusnac şi-a lansat cartea în armoniile muzicii corale pe care a compus-o de-a lungul anilor.

„M-am gîndit că ar fi bine să le înmănunchez într-o culegere, ca să fie cîntate prin toată țara. Am scris această muzică din suflet, sunt melodii scrise pe versurile marilor poeți", a spus Constatin Rusnac.

Admiratorii creaţiei lui Constantin Rusnac s-au arătat încîntaţi de piesele interpretate de coruri.

Culegerea reuneşte 41 de cîntece pentru coruri și va ajunge în toate bibliotecile din ţară. Astfel, colectivele corale vor avea posibilitatea să-şi îmbogăţească repertoriul cu muzică naţională, semnată de unul dintre cei mai valoroşi compozitori contemporani. Creațiile lui Constantin Rusnac au fost interpretate în România, Franţa, Germania, Norvegia, SUA,Spania şi alte ţări.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1454
Populația:
5640 locuitori

Lăpuşna este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lăpuşna, Anini și Rusca. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5640 de oameni. Satul Lăpușna a fost menționat documentar în anul 1454.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.