Mergi spre compartimentul: Istoria
01 octombrie 2013, 16:05 Istoria views 8344
01 octombrie 2013, 16:05 Istoria views 8344

"Aurul tracic" a ajuns la Moscova


Foto: mir24.tv

La Moscova s-a deschis o expoziție unică "Aurul tracic din Bulgaria. Legende vii". Expoziția cuprinde peste 300 de piese din mai multe muzee de stat și fundații private, relatează mir24.tv.

Nu e vorba doar de bijuterii, tracii aveau un cult al aurului. Aur nu era doar idolatrizat, era semn de distincție. A fost un semn de distincție socială, care dtermina statutul acestora.

Orice rege se considera obligat să îngroape o comoară de aur în pămînt sau săo găsească. Multe dintre aceste comori au fost găsite astăzi pe teritoriul Bulgariei moderne și în nordul Mării Negre. Într-unul dintre morminte a fost descoperită o coroniță care împodobea capul unui nobil decedat. Tot acolo se afla un inel, ustensile și vîrfuri de sulițe.

Din mitologia greacă în cea tracică au trecut nai multe divinități. Adevărul este că acolo miturile erau interpretate în felul lor - la fel de bizar ca strălucirea aurului. Acum, obiectele cotidiene ale aristocraților traci sînt considerate opere ale artei universale.

Sursa: mir24.tv

Cuvinte cheie:

aur , Rusia , Bulgaria , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1769
Populația:
12300 locuitori

Slobozia este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 12 km de municipiul Tiraspol și la 88 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 12 300 locuitori. Orașul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.