Mergi spre compartimentul: Istoria
09 martie 2015, 11:32 Istoria views 14398
09 martie 2015, 11:32 Istoria views 14398

America a fost descoperită de vînătorii epocii de piatră din Europa

Noi date arheologice aruncă o lumină nouă asupra descoperirii continentului american. Potrivit datelor adunate de cercetători, America ar fi fost de fapt descoperită de vînătorii din Epoca de Piatră, arată Independent.

Oamenii de ştiinţă au descoperit unelte de piatră, în şase locuri de pe coasta de est a Statelor Unite. Uneltele au o vechime cuprinsă între 19.000 şi 26.000 de ani şi au caracteristici europene în statele Maryland, Pennsylvania și Virginia.

Noile date obţinute de arheologi arată că cei care au construit şi utilizat uneltele descoperite ar fi ajuns pe continentul american cu aproximativ 10.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb, considerat oficial a fi cel care a descoperit continentul american.

Găsirea uneltelor este una dintre cele mai importante descoperiri arhelologice din ultimele decenii, întrucît oferă o nouă perspectivă despre răspândirea umanităţii pe glob, consideră oamenii de ştiinţă.

Potrivit profesorilor Dennis Stanford şi Bruce Bradley, oamenii din Epoca de Piatră ar fi putut să călătorească pe jos sau cu luntrile şi 2500 de kilometri de-a lungul gheţii părții de nord a Atlanticului . Astfel, locuitorii din Europa de Vest ar fi putut ajunge în America de Nord în timpul Erei Glaciare.

În afară de analiza uneltelor de muncă, un alt argument în favoarea teoriei lui Stanford şi Bradley este absenţa completă a oricăror semne ale activităţii umane în nord-estul Siberiei şi Alaska, mai devreme de 15,5 mii de ani în urmă. Astfel, oamenii care au populat coasta de est a Americii 19-26 de mii de ani în urmă, nu puteau veni de acolo.

Cuvinte cheie:

America , descoperire , istoria , geografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.