Mergi spre compartimentul: Istoria
04 noiembrie 2015, 15:21 Istoria views 7331
Stema de Stat a Republicii Moldova a împlinit 25 de ani (Video)
04 noiembrie 2015, 15:21 Istoria views 7331

Stema de Stat a Republicii Moldova a împlinit 25 de ani (Video)

La 03.11.2015 Stema de Stat a Republicii Moldova a împlinit 25 de ani. Cu acest prilej la Muzeul Național de Istorie a fost organizată expoziția „Identităţile heraldice ale Republicii Moldova", informează NOI.md.

Legea cu privire la Stema de Stat a fost adoptată de Sovietul suprem al RSSM încă în anul 1990, iar în anul 2013 a fost reaprobată.

În cadrul expoziției au fost prezentate peste 40 de drapele și steme, începînd cu primul drapel de culoare albastră al dacilor (sec. IV î.e.n.) și terminînd cu drapelul anului 1991, cînd Moldova și-a proclamat independența.

Evenimentul a fost organizat de Cabinetul de Heraldică al Președinției Republicii Moldova.

Vă propunem să vizualizați următorul reportaj realizat de moldovenii.md.

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre Simbolurile Moldovei istoriceSimbolurile naționale ale Republicii Moldova - Drapelul, Stema, Imnul, Distincţii de Stat și Moneda națională pot fi vizualizate la compartimentul Istoria a proiectului moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , Stema

Comentarii

 (1)
  • #1 EGIK Răspunde Citează selecţia
    По логике в настоящее время на гербе должна быть не голова зубра, а голова барана, потому как молдавский народ смиренно идет за пастухами, которые гонят их в пропасть...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2204 locuitori

Bălăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Bălăneşti și Găureni. Satul Bălăneşti este situat la o distanță de 15 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ungheni, la 18 km de oraşul Nisporeni şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2204 de oameni. Satul Bălănești a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.