22 mai 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1010
Maia Sandu ar fi refuzat să fie candidatul forțelor proeuropene: Află de ce
22 mai 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1010

Maia Sandu ar fi refuzat să fie candidatul forțelor proeuropene: Află de ce

Maia Sandu a primit propunerea de a deveni candidatul forțelor proeuropene la alegerile prezidențiale din toamnă, însă a refuzat-o după ce i s-a pus condiția să demită Guvernul Recean sau, cel puțin, să înlocuiască miniștrii "nocivi" asupra cărora planează suspiciuni de corupție.

Declarația a fost făcut de Alexandru Bujoreanu, unul dintre liderii Blocului „Împreună”, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„Doamna Sandu a mai avut o șansă și încă o mai are: să devină un candidat, probabil, al mai multor forțe politice. Noi i-am lansat o propunere dumneaei, la ultima întîlnire, ca să fie demis guvernul sau, cel puțin, miniștrii care nu fac față și asupra cărora planează suspiciuni de corupție, care au gestionat prost crizele,” a declarat Bujoreanu.

Politicianul a continuat, explicînd că această propunere nu este populară în rîndul partidului de guvernămînt și că „inclusiv dna Maia Sandu nu se poate desprinde de anumiți miniștri nocivi, care au devenit nu doar problema PAS-ului, dar deja a țării. Avem informații că unii dintre acești miniștri sînt investigați în dosare penale.”

Bujoreanu a criticat, de asemenea, orgoliul exponenților PAS, susținînd că încercarea lor de a menține un monopol asupra integrării europene ar putea compromite acest proces. „Maia Sandu ar fi putut fi candidatul mai multor forțe proeuropene dacă pe parcursul mandatului ar fi reprezentat tot spectrul politic proeuropean din țară și ar fi fost acel președinte al tuturor, așa cum se declară dumneaei.”

Potrivit lui Bujoreanu, din cauza percepției negative create în interiorul țării, „Doamna Maia Sandu are azi unul dintre cele mai mari antiratinguri, am văzut acest lucru în sondaje credibile.”

El a subliniat că eșecurile guvernării sînt văzute ca eșecuri ale președintelui Sandu, ceea ce afectează percepția publică asupra procesului de integrare europeană.

„Toată percepția cetățeanului față de procesul de integrare europeană este atașat de această corabie, numită PAS, care se scufundă.”

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.