![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Peşte înăbuşit
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (crap, biban),
- 4 cepe,
- 4 roşii,
- 2 linguri de făină de porumb,
- ½ pahar bulion de peşte,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- cuişoare englezeşti boabe,
- pătrunjel şi cimbru verde.
Mod de preparare:
Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.
Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1859
- Populația:
- 6200 locuitori
Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.