Peşte cu ceapă înăbuşit în vin
Ingrediente:
- 1 kg fileu de peşte (şalău, crap sau alte specii),
- 1 praz,
- ¼ pahar ulei,
- ½ pahar vin,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- piper negru boabe,
- 2-3 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Fileul de peşte se taie bucăţi, se sărează şi se pipărează. În ceaun se pun straturi prazul tăiat inele şi bucăţile de peşte, începînd cu prazul, se presară cu verdeaţă, se toarnă bulionul, vinul, uleiul, se adaugă sare, piper boabe şi se înăbuşă în cuptor. Usturoiul pisat se adaugă la urmă.
Peştele se serveşte cu sosul în care a fost înăbuşit.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1923
- Populația:
- 230 locuitori
Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.