19 octombrie 2010, 11:41 views 47516

Iepure de casă prăjit cu legume

Ingrediente:

  • 1 iepure,
  • 300-400 g legume (ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel),
  • 2-3 linguri grăsime,
  • 1-2 linguri smîntînă,
  • 1/3 pahar vin,
  • 50 g slănină,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Slănina se taie felii subţiri, se sărează şi se piperează. Pulpele şi spinarea iepurelui se împănează cu ajutorul unui cuţit îngust cu slănină. Iepurele se presară cu sare şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă pe 1-2 ore. Pieptul iepurelui se umple cu morcov, ceapă şi rădăcină de pătrunjel tăiate bucăţi, apoi iepurele se unge cu smîntînă şi se pune într-o tigaie unsă cu grăsime şi se dă la cuptor, periodic fiind stropit cu vin şi cu sosul în care se prăjeşte.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Kvint Palace”
bucatar-sef Bostanica Angela
or. Chisinau, str. Alba Iulia, 190/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
764 locuitori

Iujnoe este un sat şi comună din raionul Cahul. Iujnoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Cahul și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 764 de oameni. Satul Iujnoe a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.