21 ianuarie 2011, 14:52 views 30441

Carne de oaie ca la găgăuzi

Ingrediente:

•    1 kg de file de care de oaie,
•    4-5 cepe,
•    1 morcov,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    0,5 pahar de ulei vegetal ,
•    0,5 pahar de vin alb,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    un pahar cu vin alb.

Mod de preparare:

Scoatem peliculele, grăsimea în plus, spălăm şi tăiem carnea bucăţi nu prea mari. Ceapa şi morcovul pregătite din timp se taie cubuleţe de mărimea medie. Pe tigaia încinsă cu ulei vegetal, rumenim morcovul, îl scoatem şi în acelaşi ulei prăjim ceapa pînă la culoarea aurie. Prăjim carnea separat în ulei vegetal pînă se formează o cojiţă aurie cu adaos de sare şi piper. Turnăm deasupra un amestec de bulion şi vin, fierbem înăbuşit la foc domol pînă este gata, turnînd dacă e necesar bulion sau apă. Cu cîteva minute înainte de a lua de pe foc adăugăm ceapa prăjită, lăsăm la foc domol pentru 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.