Crap în făină de porumb
Ingrediente:
- 1 crap mijlociu,
- ½ pahar făină de porumb,
- ½ pahar ulei,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru ceapă pane:
- 1 ceapă,
- 1 lingură făină de grîu,
- ½ pahar ulei.
Mod de preparare:
Crapul se curăţă şi se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin făină de porumb, se rumeneşte în ulei călit şi se coace la cuptor pînă este gata. Peştele se serveşte cu ceapă pane, "urs" din mămăligă cu brînză şi cu mujdei.
Prepararea cepei pane: Ceapa se taie inele, se trece prin faină de grîu şi se prăjeşte într-o cantitate mare de ulei călit.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1560
- Populația:
- 4823 locuitori
Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.