13 decembrie 2010, 13:56 views 17988

Colțunași cu brînză de vaci

Ingrediente:

•    1½ pahar făină de grîu,
•    ½ pahar apă,
•    1 ou,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 căţei de usturoi (la dorinţă),
•    sare,
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Pentru umplutură:
•    3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    2 ouă,
•    sare (la dorinţă),
•    1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
 
Mod de preparare:

Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele foile, în fiecare pătrăţel se pune umplutură, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sînt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, ouăle crude, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1625
Populația:
1462 locuitori

Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.