13 octombrie 2010, 14:00 views 13637

Porumb cu mazăre verde înăbuşit în smîntînă

Ingrediente:

  • 3 pahare porumb semicopt fiert sau conservat,
  • 2 pahare smîntînă,
  • 1 lingură zahăr,
  • sare.

Pentru friganele:

  • ¼ franzelă albă,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar lapte,
  • 1 linguriţă de zahăr.

Mod de preparare:

Porumbul şi mazărea se fierb (porumbul conservat 3-5 minute se încălzeşte împreună cu zeama), se strecoară, se pun în oală, se acoperă cu smîntînă, se adaugă zahăr, sare şi se aduc la fierbere.

Se serveşte cu friganele.

Prepararea friganelelor: Franzela se curăţă de coajă, miezul se taie felii, se moaie bine într-un amestec de ou, frişca şi zahăr şi se prăjeşte în unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
4151 locuitori

Cocieri este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cocieri şi Vasilievca. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dubăsari și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4151 de locuitori. Satul Cocieri a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.