Mergi spre compartimentul: Artele plastice
12 octombrie 2019, 14:30 Artele plastice views 4930
Unde se află tabloul „Sărbătoarea la sat” al celebrului artist Mihail Lepădatu (Foto)
12 octombrie 2019, 14:30 Artele plastice views 4930

Unde se află tabloul „Sărbătoarea la sat” al celebrului artist Mihail Lepădatu (Foto)

Marea lucrare „Sărbătorea la sat" al celebrului pictor, artist emerit al Moldovei, Mihail Lepădatu, realizată în perioada sovietică la comanda unuia dintre comitetele raionale de partid, s-ar putea afla în una dintre primăriile raionale, fiul artistului, Aurel, avînd doar schița.

Despre acest lucru a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare Andrei Marinat, fiul celebrului scriitor moldovean Alexei Marinat, transmite Noi.md.

„Zilele acestea am fost la atelierul prietenului meu Aurel. Aurel este fiul pictorului Mihail Lepădatu (Artist emerit al Moldovei). Am găsit la el o lucrare. Aceasta este schița unei mari lucrări. Se numește: „Sărbătoarea la sat". Tabloul a fost realizat la comanda unui oarecare comitet raional de partid. În spatele tabloului există o semnătură, dar nu am înțeles tot ce este scris acolo: Coordonat. Secretar ......... al comitetului raional al Partidului Comunist din Moldova m. ...... (Manea M.G.) 10. IX. 82. Poate că el încă se mai află în vreo primărie raională ", a scris Andrei Marinat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

arta , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.