03 februarie 2024, 11:30 Caleidoscop views 20871
Florile ameliorează activitatea creierului
03 februarie 2024, 11:30 Caleidoscop views 20871

Florile ameliorează activitatea creierului

Florile sînt folosite de mult timp în medicina naturistă pentru a trata diferite afecţiuni. Oamenii de ştiinţă сhinezi au descoperit noi proprietăţi miraculoase, pe care le au plantele în tratamentul bolilor, de la depresie şi insomnie pînă la tumori maligne.

Ghiocelul, această floare de mici dimensiuni, care are culoare albă şi apare la finalul sezonului rece are un conținut sporit de galantamină și poate fi folosit ca leac în cazul bolii Alzheimer. Calităţile terapeutice ale ghiocelului îl pot transforma într-un aliat de încredere împotriva durerilor, acţionînd ca un analgezic. În prezent, se recomandă administrarea de medicamente care conţin galantamină, substanţă chimică regăsită în bulbul de ghiocel. Galantamina afost descoperită și în narcise. Savanții studiază posibilitatea utilizării acestor două flori în tratamentul bolilor oncologice.

Șofranul a atras interesul cercetătorilor din Australia. Atenția  specialiștilor a fost atrasă de proprietatea florii de a preveni demența. În plus, șofranul stimulează memoria și are efecte benefice asupra ochilor,  are acțiune anticancerigenă și anti-inflamatorie.

Lavanda, la rîndul său, reduce senzația de anxietate și combate insomnia, ameliorează durerea și starea de agresiune tipică pentru persoanele care suferă de demență.

Potrivit oamenilor de știință, florile au proprietăți vindecătoare, ajută la îmbunătățirea sănătății, ajută la evitarea îmbătrînirii premature.

Cuvinte cheie:

plante , sanatate , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.