Mergi spre compartimentul: Muzica
12 mai 2024, 14:45 Muzica views 1225
Elveția a cîștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”
12 mai 2024, 14:45 Muzica views 1225

Elveția a cîștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”

Elveția a cîștigat finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat sîmbătă seara la Malmo, Suedia.

Piesa The Code, interpretată de Nemo din Elveția a devenit cîștigătoarea concursului Eurovision 2024, acumulînd 591 de puncte.

Trofelul i-a fost înmînat cîștigătorului de cîntăreața suedeză Loreen.

Pe locul doi s-a plasat Croația, cu 547 de puncte, iar pe locul trei - Ucraina, care a acumulat 453 de puncte.

Potrivit caselor de pariuri, melodia Croației a fost printre favorite la cîștigarea trofeului, iar pe locul doi a fost plasată Elveția, urmată de Ucraina și Irlanda.

La competiția din acest an au participat reprezentanți ai 25 de țări. Evenimentul nu s-a lăsat fără scandal. Astfel, artistul olandez Joost Klein, a fost descalificat de la Eurovision Song Contest 2024, după ce o membră a echipei de producție a depus o plîngere împotriva cîntărețului, denunțînd un incident, care a avut loc în culisele evenimentului.

Malmö a găzduit Concursul Muzical Eurovision pentru a treia oară, fiind adus aici și în 2013 de cîntăreața Loreen, care a cîștigat competiția de două ori. Suedia a cîștigat Eurovision de șapte ori, depășind recordul deținut pînă anul trecut de Irlanda.

Amintim că interpreta Natalia Barbu, care a reprezentat Republica Moldova în acest an, nu a reușit să se califice în finala concursului Eurovision, ediția 2024.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , Elvetia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
555 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.31 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.14 km. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 555 de oameni. Satul Frumuşica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.