24 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 763
Ministerul Educației introduce proba suplimentară în procesul de admitere la liceu
24 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 763

Ministerul Educației introduce proba suplimentară în procesul de admitere la liceu

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a emis un nou ordin, pe data de 17 aprilie, ce reglementează desfășurarea probei suplimentare în cadrul concursului de admitere în învățămîntul liceal, anunță Noi.md

Astfel, proba suplimentară, necesară pentru candidații care optează pentru profilul real și umanistic, va include teste la matematică, respectiv istoria universală. Fiecare centru de susținere a probei va fi echipat cu sisteme de monitorizare video, pentru a asigura transparența și corectitudinea evaluării, este menționat în ordin.

Potrivit docuementului, datele și locațiile desfășurării probei vor fi stabilite anual prin ordinul ministrului, iar instituțiile de învățămînt care optează pentru această probă trebuie să notifice Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) Ministerul Educației în luna aprilie a fiecărui an. Rezultatele obținute în urma acestei probe sînt finale și nu pot fi contestate, iar pentru organizarea acesteia nu se percep taxe de la candidați.

Proba suplimentară pentru admiterea în liceu este opțională și se organizează doar de către instituțiile de învățămînt care aleg să participe la acest format. Instituțiile respective trebuie să notifice Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) despre decizia lor de a include această probă suplimentară.

Deci, nu este o cerință generală pentru toate instituțiile sau pentru toți candidații, ci se aplică numai acolo unde instituțiile optează pentru organizarea acesteia.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1967
Populația:
704 locuitori

Piatra Albă este un sat din cadrul comunei Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 704 oameni. Satul Piatra Albă a fost înființat în anul 1967.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.