09 noiembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1256
Ministerul Educației n-a inițiat sau coordonat Campania „Copiii LGBT în școala ta”
09 noiembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 1256

Ministerul Educației n-a inițiat sau coordonat Campania „Copiii LGBT în școala ta”

Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a declarat pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a MEC, Viorica Pistrui.

Potrivit acesteia, Ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.

„Ministerul Educației și Cercetării este preocupat de asigurarea unui mediu educațional sigur și protectiv pentru fiecare copil”, a menționat Viorica Pistrui.

„Referitor la comentariile unor politicieni, considerăm incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective”, au precizat reprezentanții MEC după ce PSRM a solicitat Ministerului Educației să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă pentru societatea moldovenească, pentru valorile tradiționale și familiale.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa de lansare în școlile din Republica Moldova a campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”. Socialiștii consideră că propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

LGBT , scoala , copii , Ministerul Educaţiei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2840 locuitori

Zguriţa este un sat şi comună din raionul Drochia. Zguriţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Drochia și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2840 de oameni. Satul Zgurița a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.