Mergi spre compartimentul: Bucătăria
29 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 27980
REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb
29 aprilie 2024, 13:05 Bucătăria views 27980

REŢETA ZILEI: Ciorbă de măcriş cu crupe de porumb

Mod de preparare:

Crupele se pun în apă clocotită. Peste 25-30 minute se adaugă măcrişul, ceapa verde, uşor rumenită, se toarnă borşul, se fierbe 5-7 minute. Apoi se adaugă leuş­tean, sare, foi de dafin, piper, se fierbe încă 3-4 minute. Se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca şi se ia de pe foc.

Se serveşte cu smântână şi verdeaţă tocată.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă,
  • 3 linguri de crupe de porumb,
  • 3 linguri măcriş tăiat,
  • 4 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de ulei,
  • 4 ouă (gălbenuşuri),
  • 1/5 pahar frişcă (lapte),
  • 2/3 de pahar smântână,
  • 2 pahare de borş acru sau un pic de sare de lămâie,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru măcinat,
  • leuştean verde,
  • 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.