Traditional Dishes
For thousands of years people of our country practiced agriculture and animal breeding, which determined the nature of their nutrition.
Inherent to the traditional Moldavian cuisine are dishes from cereals, vegetables, fruits, meat and dairy products, poultry, seasonal produce, products of food gathering, etc. The main methods of cooking are roasting, boiling, stewing and baking. Having already absorbed cooking features of other Carpathian-Danube region’s nations, the local cuisine became individual due to the preservation of its old cooking recipes.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 1529 locuitori
Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.