16 may 2024, 16:00 Contests, exhibitions, projects views 892
Locuitorii din raioanele Dondușeni, Căușeni și Nisporeni vor beneficia de consultații medicale gratuite
16 may 2024, 16:00 Contests, exhibitions, projects views 892

Locuitorii din raioanele Dondușeni, Căușeni și Nisporeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

În această săptămînă, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Dondușeni, Căușeni și Nisporeni.

Consultațiile vor fi acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), informează moldpres.md

Potrivit CNAM, în săptămîna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Dondușeni. Pe 14 mai – în Codrenii Noi, unde vor fi deservite persoanele din satele Țaul, Codrenii Noi, BricevaCaraiman; pe 15 mai – în Crișcăuți vor fi deservite persoanele din Crișcăuți, Horodiște, Teleșeuca; pe 16 mai – în Elizavetovca vor fi deserviți locuitorii din Elizavetovca, BraicăuBriceni, și pe 17 mai – în Rediul Mare, pentru persoanele din Rediul Mare și Pivniceni.

Tot în această săptămînă vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Căușeni și Nisporeni. În perioada 14 – 17 mai – în Taraclia, Căușeni; în zilele de 14 și 15 mai – în Marinici, Nisporeni și în zilele de 16 și 17 mai – Șișcani, Nisporeni.

Săptămîna trecută au efectuat examene profilactice gratuite circa 400 de persoane, dintre care peste 120 – screening pulmonar și circa 270 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.