19 octombrie 2010, 14:50 views 23719

Friptură de ficat cu ciuperci

Ingrediente:

  • 500 g ficat de vită,
  • 4 cepe,
  • 6-8 cartofi,
  • 5-6 ciuperci,
  • 1 pahar mazăre verde,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri untură de porc,
  • 2-3 linguri bulion de carne,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • ½ lămîie,
  • foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Ficatul se taie cuburi şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ceapa şi ciupercile tăiate mărunt, se prăjesc toate împreună. În ceaun se pune ficatul prăjit cu ceapă şi ciuperci, cartofii tăiaţi cuburi şi prăjiţi şi mazărea. Se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă, înainte de a se lua de pe foc, se adaugă foi de dafin, usturoi pisat şi verdeaţă tăiată.

Se garniseşte cu pătrunjel verde, felii de roşii şi lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2861 locuitori

Cioburciu este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Cioburciu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2861 locuitori. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.