12 octombrie 2010, 15:15 views 28550

Fasole păstăi cu ou

Ingrediente:

•    800 g fasole păstăi,
•    3 ouă,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 linguri unt,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    pătrunjel verde.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Păstăile maşcate se taie în 2-3 părţi. Se fierb în apa puţin sărată 8-10 minute, se strecoară, se usucă şi se prăjesc uşor. Deasupra se toarnă smîntîna bătută cu ouă, se adaugă sare, piper şi se prăjeşte pînă este gata, amestecîndu-se atent.
Se garnisesc cu pătrunjel verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.