Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1061 zefox 06 mai 2011 | 9:19 De acord. -
#1062 burlakul 06 mai 2011 | 9:13 DE AZI!!! -
#1063 burlakul 06 mai 2011 | 9:12 Conform dreptului internațional, care este dreptul pământean, Moldovenii sunt cetățenii de azi ai Republicii Moldova, indiferent de originea etnică. -
#1064 burlakul 06 mai 2011 | 9:09 CalinRomania,frate da tu esti comunist...;))))glumesc...si nici nu ma intereseaza pozitia ta politica,ideile tale bat spre globalizare;)eu n-am nimic impotriva si chiar sunt deacord,noi toti suntem copiii pamintului:)dar istoria nea-nvatat ca nu totdeauna poti sa te incredintezi "prietenilor"...si chiar n-as vrea sa faca regula la noi SUA,UE...s.a.ei nu ne cunosc,si oare Caline n-au fost icercari de a uni aceste regiuni?si care-i rezultatul?da oare Romania nu nea dat p/u o bucata mai grasuta?!...Da sintem dezechilibrati...( dar constiinta se trezeste,si vom intelege adevarul simplu,ca de fiecare din noi depinde soarta acestei Tari!Si va veni timpul cind acest popor,ca in timpuri,va spune cu capul in sus si cu mindrie:EU SUNT MOLDOVAN!!! -
#1065 burlakul 06 mai 2011 | 8:42 Tarisoara aceasta a fost "rugumata"de toti "vOINICII",dar nimeni n-a putut s-o inghita...;)noi nu avem dreptul sa-i dam soarta in miini straine...nu avem acest drept!EA ne-a fost incredintata,in noi au avut incredere stramosii nostri ce au aratat prin exemplele lor cum trebuie sa staruim p/u acesta Tara...Faptul ,ca vrem sa ne hotarim noi soarta si sa ne creem singuri viitorul,nu presupune relatii proaste cu vecinii,chiar dimpotriva...noi pur si simplu...vrem sa ne facem datoria fata de stramosi si copii,si la rindul nostru noi sa fim exemplu pe viitor,sa aratam ca am trait p/u a face viata mai buna...dar nu p/u a distruge ceea p/u ce istoria a creat atitia EROI... -
#1066 CalinRomania 06 mai 2011 | 1:02 Citeşte mai departe -
#1067 CalinRomania 06 mai 2011 | 0:45 Citeşte mai departe -
#1068 CalinRomania 05 mai 2011 | 23:36 Citeşte mai departe -
#1069 CalinRomania 05 mai 2011 | 23:15 Citeşte mai departe -
#1070 CalinRomania 05 mai 2011 | 22:54 Draga Vados,o fi oare acest cantec in mod TRADITIONAL si in Moldova??? Ma surprinde sincer sa aflu ca este cunoscut bine si pe plaiurile voastre. -
#1071 BogdanVoievod1 05 mai 2011 | 20:37 CalinRomania Treana cu Orheian astai alt lucru orheiul ii locul nasterii orasul dar Moldova e o tara , si cum ne spui tu noua ca suntem frati nu suntem nu am fost si nu vom fi ca nu am crescut impreuna si nu mai ajutat la greu si nu avem o mama ,Eu sunt Moldovan si daca altii se considera cas si moldovani si romini inseamna cas oameni pierduti cu asa lucru puteti spune sunteti arabi si denumirea voastra de Romini provini de la Imperiul roman din care nu ati facut parte niciodata Italienii se pot considera romani dar voi vati luat denumirea aceasta crezind cai denumirea unui mare imperiu dar de fapt nu prezentati nimic din voi ca societate si natiune deoarece vati legat de Tara noastra si poporul nostru Moldovenesc -
#1072 vados 05 mai 2011 | 17:42 E clar ca limba are radacini comune. Totusi partea asta de DACIA nu a fost ocupata de romani, de aceia cred eu deacum atunci moldovenii se numeau moldoveni. -
#1073 vados 05 mai 2011 | 17:39 Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, _________ Cronicarul de atunci deamu incerca sa ne faca romani. Da oamenii deamu atunci se considerau moldoveni. -
#1074 vados 05 mai 2011 | 17:38 Dupa cum am mai scris cronicarul deacum atunci incerca sa-i faca pe Moldoveni romani, inseamna ca ei stiiau ca-s moldoveni de acum asa de demult. ex:Să fie acest nume vlah de pre Fleac hatmanul Râmului, precum scriu unii, basne suntŭ. tot acest nume au ţinut şi ţin pănă astăzi şi încă mai bine munténii decât moldovénii, că ei şi acum zic şi scriu ţara sa rumânească, ca şi românii cei din Ardeal. Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, -
#1075 vados 05 mai 2011 | 17:25 EU lam auzit in moldova pe moldoveneste acest cintec. -
#1076 Dumitru32 05 mai 2011 | 17:07 Citeşte mai departe -
#1077 CalinRomania 04 mai 2011 | 23:35 Citeşte mai departe -
#1078 CalinRomania 04 mai 2011 | 22:53 Citeşte mai departe -
#1079 CalinRomania 04 mai 2011 | 22:42 Citeşte mai departe -
#1080 CalinRomania 04 mai 2011 | 22:34 Citeşte mai departe