Rulade cu carne de porc în foi de varză
Ingrediente:
- 800 g de ceafă de porc,
- 10-12 ciuperci shampignons,
- ½ căpăţînă varză murată,
- 1 pelicula de grăsime,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 3 linguri de ulei vegetal.
Mod de preparare:
Carnea se taie în patru bucăţi, se bate, se sărează şi se piperează. Ciupercile spălate şi curăţite se taie felii, se prăjesc în ulei. Pe fiecare bucată de carne se pun ciupercile prăjite, se rulează şi se înfăşoară în frunza de varză şi pelicula de grăsime. Se prăjeşte în ulei pînă la rumenire şi se dă la cuptor cu capac în acelaşi vas, în care s-a prăjit, pînă ce este gata.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 107 locuitori
Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.