21 octombrie 2010, 14:54 views 28517

Gogoşari umpluţi cu carne

Ingrediente:

  • 8 gogoşari,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură pesmeţi din făină de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • ¼ linguriţă de sare de lămîie,
  • pătrunjel.

Pentru umplutură:

  • 400 g carne de porc,
  • 2 linguri orez sau crupe de porumb,
  • 4 cepe,
  • 2 roşii,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Gogoşarii curăţaţi de peduncul şi seminţe se pun pentru 2-3 minute în apă fierbîndă cu sare şi sare de lămîie. Se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu pesmeţi. Peste ei se toarnă smîntîna, se presară cu brînză şi se dă la cuptor.
Gogoşarii umpluţi se garnisesc cu pătrunjel verde. 

 

Prepararea umpluturii: Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se dă prin maşina de tocat. Crupele de porumb sau orezul se fierb. Carnea şi terciul se amestecă cu ceapă mărunţită şi roşii date prin răzătoare, sare, piper şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.