Şniţel din carne de oaie la grătar
Ingrediente:
• 800 g carne de oi,
• 1 lingură ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Se ia carnea de la piept, se curăţă de tendoane şi se taie cîte o bucată pentru o porţie. Oasele se curăţă de grăsime şi pelicule. Carnea se bate uşor, se unge cu ulei şi se lasă pentru 10-15 minute. Carnea se prăjeşte la grătar pe ambele părţi pînă este gata. Îndată după ce este gata, se sărează şi se pipărează.
Se serveşte cu mujdei.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1491
- Populația:
- 2989 locuitori
Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.