![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Iepure de casă cu legume şi vin
Ingrediente:
- 1 iepure de casă 1,5 kg,
- 4-5 cepe,
- 2 morcovi,
- 3 linguri untură,
- 1 lingură zahăr,
- 1 pahar vin alb sec,
- 3-4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Iepurele prelucrat ca în reţeta „Tocană de iepure de casă” se taie în 6 părţi, se prăjeşte în untură, se pune în ceaun, se adaugă legumele tăiate măşcat, 150 g apă sau bulion, sare, piper şi se înăbuşă la foc încet pînă carnea se înmoaie. Cînd e aproape gata se adaugă zahăr, vin, usturoi pisat, se dă în clocot şi se ia de pe foc. Iepurele se serveşte presărat cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1835 locuitori
Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.