21 ianuarie 2011, 14:52 views 30442

Carne de oaie ca la găgăuzi

Ingrediente:

•    1 kg de file de care de oaie,
•    4-5 cepe,
•    1 morcov,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    0,5 pahar de ulei vegetal ,
•    0,5 pahar de vin alb,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    un pahar cu vin alb.

Mod de preparare:

Scoatem peliculele, grăsimea în plus, spălăm şi tăiem carnea bucăţi nu prea mari. Ceapa şi morcovul pregătite din timp se taie cubuleţe de mărimea medie. Pe tigaia încinsă cu ulei vegetal, rumenim morcovul, îl scoatem şi în acelaşi ulei prăjim ceapa pînă la culoarea aurie. Prăjim carnea separat în ulei vegetal pînă se formează o cojiţă aurie cu adaos de sare şi piper. Turnăm deasupra un amestec de bulion şi vin, fierbem înăbuşit la foc domol pînă este gata, turnînd dacă e necesar bulion sau apă. Cu cîteva minute înainte de a lua de pe foc adăugăm ceapa prăjită, lăsăm la foc domol pentru 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.