18 octombrie 2010, 11:19 views 17689

Carne bătută (bătuţele) de viţel cu legume în vin

Ingrediente:

  • 600 g file de viţel,
  • 2-3 cepe,
  • 4 roşii,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 4 linguri ulei,
  • 2/3 pahar caşcaval dat prin răzătoare,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi (1 la o porţie) cu grosimea 2-3 cm şi se bate. Se presară cu sare şi piper se prăjeşte, se lasă la cald. În tigaia în care s-a prăjit carnea se prăjeşte ceapa tăiată semiinele şi roşiile curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Sarea, piperul, usturoiul pisat şi vinul se adaugă la urmă şi se înăbuşă puţin. În ceaun se pune carnea, deasupra se toarnă sosul de legume şi vinul, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 10-15 minute. Cînd este gata, carnea se pune în farfurii. Caşcavalul se amesteca imediat cu sos, ca să se topească. Sosul se toarnă peste carne.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.