12 octombrie 2010, 11:51 views 21975

Iahnie de vinete


Ingrediente:

•    4-5 vinete,
•    5-6 roşii,
•    2-3 cepe,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de făină,
•    2 ouă,
•    ½ pahar smântână,
•    2 linguri de verdeaţă tăiată,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură de pesmeţi,
•    ½ lingură de unt,
•    1/3 pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin.
 
Mod de preparare:

Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.