12 octombrie 2010, 17:08 views 14483

Dovleac prăjit cu roşii

Ingrediente:

  • 800 g dovleac,
  • 6-7 roşii,
  • 125 g unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 lingură brînză dată prin răzătoare,
  • ¾ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel tăiată.

Mod de preparare:

Roşiile se taie în două şi se prăjesc. Dovleacul se curăţă de coajă, se taie feliuţe, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte pe ambele părţi până se rumeneşte. Se pune în farfurii, deasupra se pun roşiile, toate se presară cu verdeaţă şi brânză.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.