Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2018, 11:40 Simbolurile Moldovei istorice views 11011
„Vio-Parc Varniţa”: minune creată de om (Foto, Video)
21 septembrie 2018, 11:40 Simbolurile Moldovei istorice views 11011

„Vio-Parc Varniţa”: minune creată de om (Foto, Video)

Satul Varnița, Anenii Noi. S-ar părea că e un sat moldovenesc ca multe altele. Însă anume aici, în apropiere de Varnița, este implementat un proiect unic de restabilire a echilibrului natural. Primul și, deocamdată, unicul în Moldova.

Ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes". Președintele ei, Vasili Chirtoca, împreună cu adjunctul și partenerul său Igor Șcerbinschi, au conceput acest proiect ca pe o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice, precum și ca pe o sursă de materii prime vegetale, ecologic pure, pentru fabrica „Viorica Cosmetic" S.A.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Varnița , parc , minune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.