Mergi spre compartimentul: Arhitectura
05 ianuarie 2021, 16:05 Arhitectura views 3575
Cîți bani s-au strîns pentru recunostrucția Filarmonicii și ce urmează
05 ianuarie 2021, 16:05 Arhitectura views 3575

Cîți bani s-au strîns pentru recunostrucția Filarmonicii și ce urmează

Costurile reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici" nu au fost deocamdată estimate.

În prezent, comisia specială lucrează la studiul de fezabilitate și caietul de sarcini, iar după finalizarea acetei etape se va anunța un concurs de proiect, a declarat pentru Noi.md Svetalana Bivol, director general al Filarmonicii.

„Avem nevoie de zeci de miioane de euro, costul exact încă nu a fost estimat. Din cîte cunosc va fi anuțat un concurs internațional de proiect. Dar nu știm cînd ar putea începe lucrările", a precizat Svetlana Bivol.

Suma colectată din donații de către Ministerul Finanțelor pentru reconstrucția edificiului este de 1.468.459 de lei, iar pe contul Filarmonicii s-au adunat 1 441 950 de lei. Restul sumei necesare va fi acordată de stat.

„Cred că actuala conducere va solicita și ajutorul investitorilor străini. Banii donați sînt înghețați în cont și vor fi folosiți cînd vor începe lucrările", a precizat directoarea Filarmonicii.

Între timp, muzicienii de la Filarmonică își cotinuă în mod obișnuit activitatea, lucrează în prezent la diverse proiecte.

Reamintim că, incendiul din data 24 septembrie 2020, a condus la stare de avariere a construcțiilor sălii mari, sălii mici și încăperilor aferente lor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , filarmonica , reconstrucţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.