Mergi spre compartimentul: Bucătăria
21 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 14113
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu frişcă
21 mai 2024, 13:05 Bucătăria views 14113

REŢETA ZILEI: Carne de vită cu frişcă

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi cîte o felie de roşie curăţată de pieliţă, se pipărează, se acoperă cu frişca şi se înăbuşă la capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata se adaugă ciupercile fierte şi tăiate mărunt, sare şi verdeaţă.

Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 600 g fileu de vită,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2 cepe,
  • 3 linguri untură de porc,
  • 1 pahar frişca,
  • 5 roşii,
  • 5-6 shampinioni,
  • 2 linguri muştar,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.

Pentru garnitură:

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.