Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2955
REȚETA ZILEI: Antricot la grătar
14 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2955

REȚETA ZILEI: Antricot la grătar

Mod de preparare:

Antricotul se prepară din muşchi din partea lombară şi dorsală. Spălaţi şi curăţaţi carnea de pelicule şi tendoane, tăiaţi carnea cîte o bucată pentru o porţie (ţineţi cuţitul la tăiere sub un unghi de 45°), bateţi-le, daţi-le o formă ovală, ungeţi-le cu ulei, prăjiţi-le pe reţeaua de grătar bine încinsă pe ambele părţi pînă e gata. Imediat după frigere săraţi-o şi piperaţi-o.

Mujdeiul se serveşte separat.

Ingrediente:

•    700 g de carne de vită,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1/3 pahar de mujdei.

Cuvinte cheie:

reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2245 locuitori

Tigheci este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuporani și Tigheci. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2245 de oameni. Satul Tigheci a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.