Mergi spre compartimentul: Bucătăria
07 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2369
REȚETA ZILEI: Friptură de iepure de cîmp
07 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2369

REȚETA ZILEI: Friptură de iepure de cîmp

Mod de preparare:

Se taie spatele şi picioarele din urmă ale iepurelui. Se pun într-un vas, deasupra se toarnă sosul pregătit, se pun legumele. Carnea se marinează de la cîteva ore pînă la 2 zile. Slănina se taie fidea mascată (cu diametrul de 1 cm şi lungimea de 3 cm). Iepurele marinat se împănează nu prea adînc cu bucăţelele de slănină. Apoi se pune cu spatele în sus într-un ceaun alungit, peste el untul, apoi se adaugă 2 linguri de apă şi se dă la cuptor la o temperatură nu prea mare. Carnea se stropeşte, periodic, cu sosul pe care-l lasă.

Prepararea marinatei: Oţetul diluat cu puţină apă se pune la fiert, se adaugă uleiul, morcovul tăiat rondele, ceapa, verdeaţa, sarea, piperul şi foile de dafin, se dă în clocot şi se fierbe puţin.
Se serveşte cu sos.

Ingrediente:

  • spatele unui iepure de cîmp,
  • 100 g slănină afumată,
  • 1 căpăţînă de usturoi,
  • 1 lingură de unt,
  • sare.

Pentru marinat:

  • 1 pahar oţet,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 morcov,
  • 1-2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.